Održan Sabor Saveza AMAC/AMCA udruga Sveučilišta u Zagrebu

Od 02-03.07.2009. godine održavao se 4. Sabor Saveza AMAC/AMCA udruga Sveučilišta u Zagrebu. Predstavnice AMAC-FOI Udruge, predsjednica dr.sc. Valentina Kirinić, potpredsjednica doc.dr.dc. Sandra Lovrenčić i tajnica mr.sc. Dijana Plantak Vukovac, također su sudjelovale u radu Sabora, čija je sjednica održana u auli Rektorata.

Sjednicu je vodio prof. emeritus Branko Kunst, dosadašnji predsjednik AMAC Saveza – Središnjice, a nazočilo joj je oko 40 članova iz raznih domaćih AMAC/AMCA udruga (AMAC Domus) te svijeta (AMAC Mundus).

Sabor je pozdravio rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš, a osim njega, svoja izlaganja imali su prorektor za razvoj i prostorno planiranje, prof.dr.sc. Bojan Balentić, te prorektorica za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju, prof.dr.sc. Ksenija Turković.

Zatim je prof.dr.sc. Ana Marija Grancarić predstavila djelovanje najuspješnije AMCA udruge na Sveučilištu, AMCA TTF, dok su predstavnici AMAC Mundusa govorili su o svojim udrugama: AMAC Sydney, AMAC Quebec, AMAC Njemačka i AMAC Francuska.

Na Saboru se naglašavala teza da AMAC udruge u svijetu imaju veliku ulogu u povezivanju studenata s budućim poslodavcima, ali i dugogodišnju tradiciju, profesionalne AMAC urede te različite izvore financiranja. U Hrvatskoj samo nekoliko udruga radi intenzivnije i malo je pravih alumni aktivnosti.
Na kraju je birano novo vodstvo AMAC saveza te je nova predsjednica AMAC Saveza prof.dr.sc. Helena Jasna Mencer, dok je predstavnica FOI-a dr.sc. Valentina Kirinić izabrana za člana Nadzornog povjerenstva.