Priče iz davnine

Ova stranica sadrži priče koje nam javljaju AMAC-FOI članovi, a koje prikazuju njihove dojmove ili doživljaje za vrijeme studiranja na FOI-u.

Kako sam se upisao na FOI - teško!

Srećko Dinjar, Obrada podataka (1990-1994)
Sadržaj: 
Dakle bilo je to nakon završetka 4-tog razreda (VŽ-MEC-elektortehničar) negdje u srpnju te davne 1990-te godine, već sam bio saznao da u rujnu odlazim u JNA (Srbija-Gornji Milanovac-vezista) te mi je gotovo bilo svejedno da li ću se upisati ili ne, ako neću te godine pokušat ću 1991. kad se vratim iz te I takve vojske. Dakle odem ja na prijemni ispit i očekujem rezultat da li sam prošao ili ne. Odem vlakom u VŽ (pošto sam iz KC) te doživim neugodno iskustvo. Bio sam četvrti ispod crte, jadan ja a šta ću, nad prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati. Odem sa ocem kupiti sendvić pošto smo ogladnjeli od tolikog puta te sjednemo u parku da ga u tuzi I boli zbog neuspjeha pojedem. Kad u sred tog mog okrepljenja proleti jedan varaždinski golupček I ispusti mi paketić (da ne velim čega) na rame, u taj čas nisam ga baš volio ali... otac kaže da mi je to znak sreće I neka još jednom odem do faksa provjeriti da li se što promijenilo sa listom. Tako odem ja još jednom na FOI I kad gle, crta upisnika se pomaknula jer su neki (dobročinitelji što se mene tiče) odustali od upisa na taj prestižni fakultet pa je I moja malenkost dobila tu cast da se upišem. Hvala dragom varaždinskom golupčeku na isporuci te poštovanim profesorima što su me trpjeli tih par godina. Uspio sam završiti višu te sam danas system admin. Ponekad se treba zvati SREĆKO. ;-)

Priča 1

Anonimno, Informacijski sustavi (2001. - 2007.)
Sadržaj: 
Sjećam se kad se na ispit iz Struktura podataka izlazilo min 5 puta i kada sam nakon devetog puta završila na komisiji, prof. Lovrenčić (tada zvani Zed) hladno mi pruži ruku s pitanjima napisanim na trakicama papira i kaže: "Odaberi jedan, sigurno ćeš pogriješiti!" Srećom uz nekoliko pluseva i minusa taj put sam konačno položila!!
Udruženi sadržaj